Tmc Marine Watersport
De watersport zaak die wel tijd heeft!

 Antifouling aanbrengen 
U kunt er natuurlijk voor kiezen om de antifouling door ons te laten aanbrengen als u wat ouder bent of er gewoon geen zin of tijd voor heeft. Wij schuren de oude laag antifouling schoon en vetrij zodat de nieuwe laag antfouling een goede hechting kan krijgen. Dit is ontzettend belangrijk omdat wij zelf gezien hebben dat alleen afspuiten met de hogedruk niet volstaat om een onderwaterschip vetvrij te krijgen. U denkt dat de verf erop zit terwijl na een jaar al de gaten er weer in vallen.


Verder is een antifouling nooit waterwerend maar aangroeiwerend. De laatste tijd laten steeds meer eigenaren het polyester onderwaterschip behandelen met een epoxycoating. deze kan na het aanbrengen van een epoxyprimer in 3 lagen aangebracht worden en zal de huid van het polyester onderwaterschip hermetisch afsluiten voor water. voorwaarde hiervoor is dat de de boot tenminste 14 dagen droog heeft gestaan bij 15 graden.


Het is bekend dat als schepen langere periodes in het water liggen schelpen en algen een kans krijgen. Daarom behandelen wij deze vaak met een zelfslijpende antifouling. Wat je ook vaak ziet is dat eigenaren de poetsbeurt in combinatie met antifouling laten uitvoeren als ze de boot willen verkopen.Op die manier verkoop je de boot natuurlijk sneller en hoeft er op de verkoopprijs niet afgedongen te worden wat dus vaak wel gebeurd.
Wat ons vaak veel gevraagd word is hoelang je de antifouling mag laten zitten. Daarop kunnen we makkelijk antwoorden. Het mooiste is als ie er niet uitgaat 2 jaar uiterlijk 3 jaar en bij op de kant zetten ieder jaar opnieuw omdat je met de hogedruk 50% van je laag weer wegspuit.